Mijn kinderwens is uitgekomen

Mijn problemen begonnen 9 jaar geleden. Ik had gedurende die tijd abnormaal veel slaap nodig. De oorzaak legde ik bij mijn intensieve job waarbij ik 70 mensen moest aansturen. In de lente van 2011 kwam daar ineens uitputting, griep, spier/gewrichtsklachten en chronische ontstekingen bij.

2011: Dokter Mertens , internist van UZ Jette.

Op aanraden van een bevriende arts, ging ik in de lente van 2011 te rade bij Dokter Mertens. Mijn huisarts vermoedde dat mijn klachten het gevolg waren van blaasontstekingen, gezien er steeds redelijk veel rode en witte bloedcellen te zien waren in mijn urine (echter zonder pijn bij het plassen). De oorzaak van mijn klachten was volgens hun niet te wijten aan een urologisch probleem. Merkwaardig was het feit dat mijn klachten aanzienlijk minderden met de inname van bepaalde antibiotica, die werden voorgeschreven voor de vermeende blaasontstekingen. Na maanden van medische onderzoeken, stelde dr. Mertens de diagnose: ME, gevolgd door de conclusie: “ik kan voor jou verder niets doen”.

2012: Professor Blockmans, Internist van UZ Leuven

Bij mijn eerste consultatie bij Prof. Blockmans UZ Leuven, in de lente van 2012, besliste hij om mij op te nemen in het ziekenhuis, om zodoende alle onderzoeken tegelijkertijd te kunnen verrichten. Er werd Chlamydia vastgesteld, wat echter niet de oorzaak kon zijn van mijn andere symptomen. Ik werd behandeld met de antibiotica Doxycyline. Gezien het verleden reeds had uitgewezen dat mijn symptomen verminderden door de inname van bepaalde antibiotica, voelde ik mij ook aanzienlijk beter.

Echter in september 2012, keerde dit weer om.

“De symptomen werden steeds hardnekkiger, zó erg dat ik het soms uitschreeuwde van de pijn. Ik kwam op een bepaald punt terecht, waar ik de pijn en de extreme uitputting niet langer kon dragen. Ik kon niet alleen mijn job niet meer naar behoren uitoefenen, maar ook de wanhoop sloeg toe en psychisch kwam ik op een breekpunt te staan: ik zag geen einde aan mijn uitzichtloze situatie”

Ik weigerde echter antidepressiva, omdat deze de oorzaak van mijn medische fysische problemen niet weg zouden nemen. Na lang aandringen van mijn huisarts, heeft prof. Blockmans mij terug opgenomen in het ziekenhuis. Opnieuw werd door UZ Leuven gesuggereerd dat ik ME had en dat mijn klachten psychisch waren.

“De patiënt laten geloven dat zijn/haar probleem psychosomatisch is, lijkt mij dan wel een gemakkelijke oplossing”. 

2013: Behandelde arts: Prof. Dr. De  Meirleir (Himmunitas):

Na de ziekenhuisopname in Leuven, kwam ik uiteindelijk terecht bij prof. Dr. De Meirleir. Meteen bij mijn eerste consultatie zat het goed. Er werd naar mij geluisterd, maar vooral: hij geloofde mij en stelde mij ook gerust dat hij alles zou doen om mij te genezen. 

Na onderzoek kreeg ik de diagnose Lyme, actieve Cytomalovirus en het Ebsteinbarr virus. Hoe verder de behandeling vorderde, hoe opmerkelijker de vermindering van alle symptomen. Door de antibiotica voelde ik mij al goed, maar in combinatie met de antivirale medicatie “ zelitrex of Amantadin “ voelde ik mij gewoonweg schitterend.

Nu, juli 2018, voel ik mij beter dan ooit!

Mijn job kan ik terug –met veel passie- fulltime uitvoeren en mijn familiaal en sociaal leven draait weer als voorheen. Prof. Dr. De Meirleir heeft mijn leven terug gegeven en daarom ben ik hem ongelooflijk dankbaar! Dat een goede gezondheid, het hoogste goed is in het leven… dat weet ik én koester ik als geen ander!

Vandaag neem ik geen medicatie meer en voel ik mij super goed!

Door mijn ziekte heb ik mijn kinderwens lang moeten uitstellen en ik was bang dat ik door mijn gezondheid nooit kindjes zou kunnen krijgen, ondertussen ben ik in 2016 en 2018 bevallen van twee gezonde kinderen. En dit allemaal dankzij Prof. De Meirleir, ik zal hem eeuwig dankbaar zijn!

E.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s